I mitten av varje månad skickar vi ut våra hyresavier.

Betalar man inte hyran i tid så skickas automatisk ett inkassokrav ut på 180:- kronor och dröjsmålsränta enligt §6 räntelagen. Om hyran fortfarande inte är betald efter en månad så går ärendet över till kronofogden som då för ärendet vidare.

Tänk på att regelbunden sen inbetalning kan innebära uppsägning.

Du kan läsa mer om Colligent Inkasso på deras hemsida www.colligent.se.

 

Hur gör jag för att betala hyran med autogiro?

Om du väljer att betala med autogiro slipper du att manuellt betala din hyresavi. Enkelt och bekvämt. Vad du själv måste se till är att det finns pengar på det angivna kontot dagen före den sista bankdagen varje månad och kontrollera att din hyra faktiskt dragits vid månadsskiftet. Du kommer alltid att få en avi eftersom månadskostnaden förändras med din förbrukning. 

Du kan anmäla ditt autogiro direkt via din internetbank eller genom att fylla i en autogiroblankett som du sedan postar eller scannar till oss. 
Det är viktigt att du fyller i rätt autogiroblankett, för att hitta den blankett som gäller för din adress klicka HÄR.

 

Jag har tappat bort min hyresavi. Hur gör jag nu?

Logga in på mina sidor och fortsätt till "Betalningar". Där finns all information du behöver för att kunna betala din hyresavi och du kan även se om den är betald eller inte ifall du skulle vara osäker. Det är viktigt att komma ihåg är att informationen bara uppdateras en gång i veckan